17 листопада 2022

Українські фахівці братимуть участь у розслідуванні обставин падіння ракет у Польщі, заявив Володимир Зеленський під час виступу на конференції Bloomberg New Economy Forum 17 листопада.

Поширити / зберегти:

«Учора ми отримали підтвердження, що наші фахівці братимуть участь у розслідуванні. Доки розслідування не завершиться, ми не можемо сказати точно, які ракети чи їх частини впали на території Польщі. Але ми бачили картинки діаметра вирви. Це не могли бути тільки залишки протиракетних систем», – сказав Зеленський. 

Проте президент України наполягає, що це була російська ракета. «Я не знаю точно, що трапилося цього разу, на 100%. Світ також не знає на 100%. Я впевнений, що це була російська ракета. Ми вдячні, що нас не звинувачують, тому що ми боремося із російськими ракетами на нашій території», – заявив він.

Напередодні, 16 листопада, Джо Байден різко відреагував на заяву Володимира Зеленського про те, що ракети, що впали в Польщі, не були українськими. «Це не доказ», – сказав на Балі глава Білого дому. А 17 листопада держсекретар США Ентоні Блінкен, який перебуває у Бангкоку, заявив, що «США не помітили нічого, що могло б підірвати гіпотезу Варшави», згідно з якою ракета, що спричинила вибух, швидше за все, належала українським Повітряним силам.

Як повідомляв ЗУНР, удару по території Польщі завдав 540-й зенітно-ракетний полк ім. Івана Виговського Повітряних сил ЗСУіз місцем дислокації у Кам'янці-Бузькій Львівської області.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР