4 листопада 2022

Мерія Львова впровадила фінансові стимули для мешканців багатоквартирних будинків міста.

Поширити / зберегти:

Виконавчий комітет Львівської міськради ухвалив 4 листопада програму часткової компенсації мешканцям багатоквартирних будинків за придбання генераторів для забезпечення мінімального постачання електроенергії у критичних випадках. Передбачається, що ОСББ чи жекам повертатимуть 50% вартості генераторів, але не більше 30 тис. грн. Усі виплати здійснюватимуть з міського бюджету.

«Деякі ОСББ у Львові вже придбали генератори і використали їх в роботі, коли не було світла. Ми хочемо, аби до критичних ситуацій були готові всі. Розуміємо, що для багатьох будинків придбати генератор є складно. Допоможемо. Прийняли окрему програму відшкодування їх вартості», – повідомив у п’ятницю, 4 листопада, мер Львова Андрій Садовий.

Відповідно до програми, місто буде повертати 50% вартості генераторів, які купуватимуть мешканці багатоповерхівок, проте сума компенсації не може перевищувати 30 тис. грн. На відшкодування можуть розраховувати ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова.

Номінальна потужність генератора має бути більшою за 3 кВт. Для отримання компенсації документи потрібно подавати через ЦНАП або сервіс електронних звернень, після чого районна адміністрація поверне частину коштів.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР