20 жовтня 2022

Блогер опублікував відео у своєму телеграмі, щоб збільшити кількість підписників, проте він не є коригувальником, відзначили у спецслужбі.

Поширити / зберегти:


СБУ затримала блогера, який зняв і опублікував відео наслідків ракетного удару по Бурштинській ТЕС на Прикарпатті. Відео блогера перепостив канал, який має мільйонну аудиторію, відтак уже через 7 хвилин після атаки росіяни мали відео з результатами обстрілу. У спецслужбі уточнюють, що блогер не є коригувальником вогню, а знімав відео для збільшення кількості підписників. Нагадаємо, Бурштинську ТЕС у середу, 19 жовтня, вдруге атакували крилатими ракетами.

Як у четвер, 20 жовтня, повідомила прес-служба СБУ, блогер відзняв на відео наслідки влучань ракет по Бурштинській ТЕС та розмістив його у своєму телеграм-каналі.

«Відео підхопив телеграм-канал, який має мільйонну аудиторію. А через 7 хвилин результати обстрілу вже були у російських пропагандистів. Встановлений СБУ блогер не є коригувальником і не мав наміру сприяти ворогу», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі уточнюють, що після спілкування з СБУ блогер усвідомив, що такі відео можуть бути використані Росією для коригування точності ударів.

Як писав ЗУНР, рятувальники, котрі гасили Бурштинську ТЕС після попереднього обстрілу 10 жовтня, отримали від влади лише грамоти.

 

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР