12 липня 2022

Галичина загалом, і Львів зокрема, тривалий час залишалися економічно упослідженими: головна увага влади на Печерських пагорбах десятиліттями була прив'язана на Донбас — мільярди дотацій з державного бюджету насамперед вливалися туди.

Поширити / зберегти:

Але ось прийшла війна. Донбасу вже як цілісної промислової одиниці нема. Навіть те, що там ще залишилось — непідконтрольне Києву від 2014 року. І раптом з'ясувалося, як це не цинічно звучить, що війна на сході України надала новітнього поштовху економічному розвитку Львова.

На п'ятий місяць війни найсприятливіша ситуація щодо пошуку роботи склалася саме у Львові, фіксує видання thepage.ua.

За кількістю вакансій місто опинилося на другому місці, за кількістю резюме – на четвертому. За даними порталу robota.ua, сьогодні ві Львові зафіксовано в півтора рази більше вакансій, ніж резюме – 3 тисячі вакансій проти 2 тисяч резюме. Для порівняння: у Києві 8 тисяч вакансій та 24 тисячі резюме.

Львів разом з Києвом зосередили понад половину вакансій країни. У Києві відсоток вакантності становить 36%, у Львові – 15%. Третє та четверте місця посіли Дніпро та Одеса — 8% і 5% відповідно.

Навідміну від інших міст України, де ринок праці належить роботодавцю і здобувачам необхідно занижувати планку, якщо необхідно швидко знайти роботу;

ві Львові навпаки – найсприятливіша ситуація для тих, хто перебуває в пошуку роботи. Це означає, що пошукач може знайти роботу найшвидше.

Особливість Львова полягає в тому, що до міста прибуло найбільше внутрішніх переселенців, унаслідок чого зросло споживання товарів і послуг. А зростання товарообігу призвело до збільшення попиту на професії зі сфери послуг, пояснив аналітик robota.ua Іван Ромашов.

Припускаючи, що в разі чергового загострення бойових дій довкола Києва — більшість дипломатів та посольств знову з'їдуть до Львова, як це було наприкінці лютого 2022 року, то можна стверджути, що попри постійну політику Києва, спрямовану на штучне і свідоме гальмування розвитку Галичини, Західної України загалом і Львова зокрема — Місто Лева таки de facto є другою столицею країни! І тепер вже точно відомо, що це не Харків, Дніпропетровськ чи той самий ахметівський, вічно дотаційний Донбас.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР