Східнячка‑фермерка на Львівщині прихистила ще близько 400 переселенців (ВІДЕО)

26 вересня 2022

Власниця ферми поблизу Стрия створила вже цілу колонію зі своїх земляків зі Сходу. Після 24 лютого прийняла 400 осіб. Сама ж Катерина Тарасенко прибула на Львівщину ще в 2014 році з Донбасу, коли там почалися бойові дії.

На своїй фермі жінка розводить кіз та свиней.

Для того, аби допомогти людям, які втікають від війни, вона орендувала приміщення колишнього розважального комплексу неподалік від ферми, вивідувало Суспільне.

– Люди постійно змінюються, але я веду облік і ми наближаємося до цифри 400 людей. З початку війни, 26 лютого, я дуже яскраво згадала, що в мене було в 2014 році. І вирішила, що треба якось допомогти людям. А потім спонтанно почали телефонувати знайомі з Києва, Харкова. Запитували куди їхати. Звісно, що до нас, — розповідає жінка.

Переселенці, які потрапляють до притулку можуть допомагати на фермі чи варити сир. Вікторія Матвєєва — переселенка з Краматорська. Жінка живе у прихистку і одночасно вивчає сироваріння.

– Катерина Василівна пропонувала спробувати. Допомагала, спробувала, сподобалось. І почали готувати, — каже Вікторія Матвєєва.

Частину продуктів із ферми використовують для того, аби прогодувати мешканців притулку "Дах над головою".

Зараз там живе близько 60 людей, які втекли на Львівщину із міст, де тривають бойові дії. Загалом із початку повномасштабного вторгнення тут побувало майже 400 переселенців.