Львівські майстрині планують одягти у вишиванки Bayraktar всіх працівників турецької компанії

24 вересня 2022

Вишиті сорочки із зображенням турецького безпілотника вже у продажі, а частину прибутків піде на благодійність.

На львівському підприємстві "Беладонна" під торговою маркою "Мотив" створюють унікальні вишиванки Bayraktar. Візерунок із зображенням турецького безпілотника розробила ілюстраторка Марта Лещак.

Про це повідомили в пресслужбі ЛМР, передає Еспресо.Захід.

– До нашого шоуруму у Львові завітали гості. Їм дуже сподобалась якість наших вишиванок. У розмові ми дізнались, що це представник з Посольства України в Турецькій республіці. Він запитав, чи можемо розробити для них ексклюзивну модель вишиванки за мотивами Bayraktar. Це був дуже сміливий задум, але ми обмінялись контактами і почали перші кроки до реалізації цього “засекреченого» проєкту, – розповіла Олена Гнідець, керівниця ПП "Беладонна".

Вишиванки Bayraktar уже можна придбати у шоурумі підприємства, а також онлайн.

Крім того, львівські мисткині планують виготовити такі сорочки для усіх працівників компанії Bayraktar, продукція якої допомагає українським військовим ефективно воювати з ворогом.

– Ми запустили пробну вишиванку, і одразу ж після активного обговорення її вигляд затвердили, і ми почали виготовляти. Дизайн розроблено на основі візерунків кролевецьких рушників, що є нашим, рідним. А сам Bayraktar став сучасним оберегом нашої нації, – додала керівниця ПП "Беладонна".

Частину прибутків від продажу вишиванок Bayraktar львівське підприємство віддасть на благодійність, зокрема, на закупівлю турецьких безпілотників.