З початком зими у Любліні очікують нову хвилю біженців з України

23 вересня 2022

22 вересня голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко зустрівся з Люблінським воєводою Лехом Справкою.

Чиновники обговорили ситуацію на українсько-польському кордоні, допомогу українським біженцям та подальшу співпрацю між регіонами.

Зокрема, керівник Люблінського воєводства розповів, що відповідно ідентифікаційних кодів (PESEL) у воєводстві зареєстровано 62 315 українців, повідомляє аґенція Konkurent.

Нині спостерігають зменшення кількості біженців, які проживають у державних закладах. Однак Лех Справка зазначив, що з початком зими вони очікують на нову хвилю. Зокрема, у воєводстві уже підготували понад 25 тисяч додаткових місць для розселення.

Щодо ситуації на кордоні, то сьогодні черги практично немає. Для цього польська сторона збільшила кількість фахівців та час роботи ветеринарного і фітосанітарного контролю.

Як відзначив Лех Справка, збільшення пропускної спроможності пункту пропуску – результат спільної роботи усіх служб: як з польського, так і українського боку. За результатами зустрічі обмінялися контактами для подальшої співпраці.

Нагадаємо, що станом на 1 серпня Волинь прийняла близько 70 тисяч східняків і до зими ця цифра так само тільки збільшується.

Скидається на те, що очільники двох прикордонних країв з боку Польщі та України вже діють як одна спільна крайова управа.

І це ще жодного офіційного аншлюсу Волині ніхто з боку Польщі не починав.