23 вересня 2022

Команда молодіжних просторів Твори готується до виступу на фіналі змагань за звання волонтерської столиці Європи. Фінал відбудеться 4 жовтня у місті Ґданськ, що у Польщі.

Поширити / зберегти:

Заявку на конкурс надіслали ще у травні. Одним із ключових критеріїв була запропонована стратегія розвитку волонтерства в країні.

– Ми маємо, на відміну від європейців, інший шлях походження волонтерства. У нас воно розвивалось максимально природно, шляхом реагування на суспільні кризи, в 2014 році, в 2022 зараз. Але насправді були такі стрибки волонтерства і раніше: там 2004, 1991 рік, просто зараз максимально гостро. Европейці не дуже знайомі з цією концепцією. В них розвиток волонтерство відбувався останні років 50-60, – каже координатор заявки Максим Туркевич.

Під час виступу українці акцентуватимуть на історіях людей. 24 лютого команда створила центральний волонтерський штаб міста, волонтери працювали на базі районних адміністрацій і допомагали переселенцям.

– З нашого досвіду лише реальні історії зачіпають за живе. Я думаю, що це маніфест: з одного боку, що ми їдемо не змагатися з містами Європи, а їдемо наголошувати про війну, нагадувати про війну і дякувати, – розповів Суспільному керівник центру "Молодвіж" Роман Цудний.

За право бути волонтерською столицею Європи Львів змагатиметься із італійським містом Тренто.

 

 

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР