Заступник міністра інфраструктури відвідав КПП на Буковині: відкриття одного анонсував всередині жовтня

22 вересня 2022

У Чернівецькій області готують до відкриття пункт пропуску "Красноїльськ". Очікують, що він запрацює всередині жовтня. Пункт пропуску "Дяківці" запрацює пізніше.

– Ми б хотіли відкрити "Красноїльськ" в першій половині жовтня. Але навіть якщо так не вийде, я впевнений, що до кінця жовтня ми відкриємо. Там не має якихось суттєвих робіт, які б нас зупиняли. Спершу плануємо відкрити рух для легкових авто, пізніше – для порожніх вантажівок", – розповів Суспільному заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Найєм каже, що відкриття пунктів пропуску затягується через відсутність фінансування, погодні умови та необхідність проведення деяких робіт з румунського боку.

Водночас Румунська сторона каже, що готова до відкриття пунктів пропуску "Дяківці" та "Красноїльськ" в Чернівецькій області. А заразом готова сприяти збільшенню пропускної здатності на пункті пропуску "Порубне-Сірет".

Про це у коментарі Суспільному сказав Повноважний Посол Румунії в Україні Александру Віктор Мікула.

За його словами, для збільшення кількості смуг руху на пункті пропуску "Порубне-Сірет" румунський уряд погодив фінансування, сума наразі невідома.

Тож цікаво, хто таки з цих двох високопосадовців підбріхує?

Пункти пропуску "Дяківці" та "Красноїльськ" мають розвантажити інші КПП, зокрема на кордоні з Польщею, які не можуть впоратись з потоком транспорту.

8 вересня міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомляв, що відкриття двох нових пунктів пропуску на кордоні з Румунією планують у найближчі тижні.