У Львові чоловіку встановили протез руки, надрукований на 3D-принтері

21 вересня 2022

У Львові встановили біонічний протез, надрукований на 3D принтері. Його отримав 33-річний Юрій Бахір, який втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми.

Протез TrueLimb – є унікальною розробкою американської компанії Unlimited Tomorrow.

Це первинний протез, який можна встановлювати одразу після загоєння ран на ампутованій кінцівці. Завдяки спеціальним сенсорам, скорочуючи м'язи, пацієнт може керувати протезом і рухати пальцями.

Протез отримав Юрій Бахір. Чоловік втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми, повідомляє Перше медичне об'єднання Львова, передає Espreso Zahid.

Розповідають, що це вже другий такий протез у світі встановлений українцеві. Першою була 9-річна Саша з Бучі. Нову руку дівчинка отримала в США.

На таку ж руку очікують інші українці, серед яких 41-річний Олександр Яшук із Житомира. Свою руку він втратив в бою біля Чорнобиля. 

– Крок за кроком ми продовжуємо реалізовувати нашу мету — рятувати, протезувати й реабілітувати українців в Україні. Відтак Національний реабілітаційний центр “Незламні” розпочав співпрацю з виробником високоякісних біонічних протезів рук Unlimited Tomorrow. Завдяки глобальній організації Singularity Group, українському фонду Red Line та провідній креативній агенції Tabasco такими протезами вдасться забезпечити українців, які постраждали від війни, – додають у повідомленні. 

Переглянути відео для отримання повнішого розуміння, як виглядають найсучасніші технології протезування – можна на FB‑сторінці Першого медичного об'єднання Львова.

Направду: вражає!