У Львові лікарі клінічного центру ендокринології оголосили голодування через ліквідацію закладу

21 вересня 2022

Після рішення Львівської облради про ліквідацію клінічного центру ендокринології лікарі медзакладу почали оголошувати голодування. Першою про голодування заявила лікарка-ендокринолог вищої категорії, докторка медичних наук, професорка Олеся Кіхтяк.

– Шановні друзі, починаю акцію свого особистого спротиву у вигляді голодування. Я не знаю скільки днів воно триватиме. Моєю метою є відновлення справедливості: збереження навчальної бази, доступності медичних послуг для ендокринологічних пацієнтів Львова і області, – написала на своїй фейсбук-сторінці Олеся Кіхтяк.

Зараз вона перебуває у 15 палаті Львівського клінічного центру ендокринології. Її вага становить 67 кг, зріст - 176 см.

При цьому у Львівському клінічному центрі ендокринології додали, що до ініціативи Олесі Кіхтяк приєдналися й інші працівники центру, пише Espreso Zahid.

– Друзі, наша пані професорка Олеся Кіхтяк  у зв'язку з вчорашнім злочинним рішенням Львівська обласна рада оголосила про початок голодування. Також до неї приєдналися інші працівники, – наголосили у центрі ендокринології.

Напередодні, 20 вересня, під час сесії Львівської облради депутати вирішили ліквідувати ендокринологічний центр на вул. Острозького, 1 та центр радіаційного захисту населення на вул. Морозна, 31а й приєднати їх до Львівського діагностичного центру на вул. Пекарська, 69б.