Львівський суд арештував корпоративні права мережі готелів Reikartz

20 вересня 2022

Суд за клопотанням львівських прокурорів наклав арешт на корпоративні права та майно мережі «Reikartz Hotel Group», яка налічує близько 60 готелів в Україні і власником якої є російський бізнесмен Юрій Васін.

80% статутного капіталу та майно на суму понад 55 млн грн передають в управління держави.

Як повідомили у понеділок, 19 вересня, в прокуратурі Львівщини, рішенням суду накладено арешт на корпоративні права в розмірі майже 80% статутного капіталу мережі відомих готелів на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об’єкти нерухомості – базу відпочинку, земельну ділянку та приватний житловий будинок.

Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн, а його власником є громадянин РФ. Арештоване майно передають в управління АРМА.

«За даними слідства, посадові особи ТзОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника уклали ряд формальних договорів з метою виведення коштів, здобутих злочинним шляхом, на підприємства нерезиденти, зареєстровані в Республіці Кіпр.

А отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувався через банківські та фінансові установи як заробітна плата для російського власника. Таким чином податки сплачувалися до державного бюджету РФ, фінансуючи війну в Україні», – йдеться в повідомленні прокуратури, повідомляє Zaxid.net.

Правоохоронці не розголошують назву мережі готелів, на корпоративні права та майно якої накладено арешт.

За даними ZAXID.NET, рішення суду стосується ТзОВ «Рейкарц і партнери. Україна».

Мережа налічує 60 готелів по всій Україні, зокрема, три у Львові, ще один – у Трускавці.

За інформацією YouControl, засновниками ТзОВ «Рейкарц і партнери. Україна» є кіпрські компанії «Рейкартц хотелс енд різотс (сайпрес) лімітед» та «Фріотрон холдінгс лімітед». Кінцевим бенефіціарним власником є російський бізнесмен Юрій Васін, який перебуває під санкціями.

На початку вересня мер Львова Андрій Садовий заявляв, що передав у НАБУ і обласну військову адміністрацію список з понад 340 підприємств Львова, якими досі володіють росіяни.

Частину цього списку, де серед інших згадані і готелі мережі Reikartz, Садовий опублікував у відкритому доступі.

За відгуками місцевих мешканців, один з готелів мережі –  "Рейкарц мурал" розташований на вулиці Веселій у Львові.

Ця вуличка була понад 5 років перекрита для руху транспорта, щоб це "чудо" архітектури могло нарешті запрацювати: більшу частину часу будівельні роботи взагалі не проводилися, просто "запекали" ділянку.

– Дивно, що всі ці роки ні міськраді (у будівлі поруч розташоване колишнє ЛКП "Центральне"), ні "доблесній" прокуратурі нічого не заважало "кормитися" з рук різних Васіних і не помічати численних порушень законодавства! На відсутність дозволу на перекриття вулиці не реагувала і львівська поліція. У 2015-16 році мої скарги успішно ігнорили і Садовий, і прокурор Квятковський, і попередниця Зозулі п.Іванчина. Просто знайте своїх "героїв". Нарешті прозріли! – написав у відгуку під статтею читач Roman Mowjak.