Чоловіки з різних регіонів їдуть на Закарпаття, щоб нелегально потрапити до Европи

18 вересня 2022

В рамках оперативно-профілактичних заходів "Рубіж - 2022" минулої доби, 17 вересня, прикордонники Мукачівського загону попередили чотири спроби порушення державного кордону.

Прикордонники зазначають, що вчора їм вдалось впіймати поблизу кордону сімох охочих втікти з‑під призовного кріпацтва.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України - Західний кордон

– Найбільшу групу з п’яти чоловіків, затримали прикордонники відділу "Яблунівка". Найстаршому із них 37 років, наймолодшому – 26. Двоє із затриманих закарпатці, мешканці с. Іза та с. Мастриця, решта прибули у прикордоння з різних регіонів України: один з м. Макіївка Донецької області, один з м. Дергачі, Харківської області, а один з с. Великий Кунинець, що на Тернопільщині.

Ще одного втікача з Луганщини зупинили неподалік від кордону військовослужбовці відділення "Великий Бичків".

А військовослужбовці відділу прикордонної служби "Лужанка"припинили спробу незаконного перетину кордону мешканцем с. Розлюти, що на Чернігівщині.

– На усіх затриманих складено протоколи про вчинені ними адмінправопорушення, справи скеровано до суду, – додають у повідомленні. 

Лапанки на гарматне м'ясо тривають. Цікаво буде подивитися, що буде з цими всіма заарештованими, як таки доведеться скасувати цей сучасний закон про чоловіче кріпацтво?

Не менш цікавим залишається і той факт, що, скажімо, знаному Семену Семенченку, який рветься на фронт — такої можливості не дають: відпускають на передову на день‑два, не довше.

А чому?