18 вересня 2022

В рамках оперативно-профілактичних заходів "Рубіж - 2022" минулої доби, 17 вересня, прикордонники Мукачівського загону попередили чотири спроби порушення державного кордону.

Поширити / зберегти:

Прикордонники зазначають, що вчора їм вдалось впіймати поблизу кордону сімох охочих втікти з‑під призовного кріпацтва.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України - Західний кордон

– Найбільшу групу з п’яти чоловіків, затримали прикордонники відділу "Яблунівка". Найстаршому із них 37 років, наймолодшому – 26. Двоє із затриманих закарпатці, мешканці с. Іза та с. Мастриця, решта прибули у прикордоння з різних регіонів України: один з м. Макіївка Донецької області, один з м. Дергачі, Харківської області, а один з с. Великий Кунинець, що на Тернопільщині.

Ще одного втікача з Луганщини зупинили неподалік від кордону військовослужбовці відділення "Великий Бичків".

А військовослужбовці відділу прикордонної служби "Лужанка"припинили спробу незаконного перетину кордону мешканцем с. Розлюти, що на Чернігівщині.

– На усіх затриманих складено протоколи про вчинені ними адмінправопорушення, справи скеровано до суду, – додають у повідомленні. 

Лапанки на гарматне м'ясо тривають. Цікаво буде подивитися, що буде з цими всіма заарештованими, як таки доведеться скасувати цей сучасний закон про чоловіче кріпацтво?

Не менш цікавим залишається і той факт, що, скажімо, знаному Семену Семенченку, який рветься на фронт — такої можливості не дають: відпускають на передову на день‑два, не довше.

А чому?

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР