15 вересня 2022

У місті Рожище на Волині розконсервували старий студентський гуртожиток. В будівлі навели лад та заселили туди 60 переселенців. До цього будівля стояла пусткою п'ять років.

Поширити / зберегти:

Як розповів Суспільному директор Рожищенського ветеринарного коледжу Олександр Давидюк, двоповерховий гуртожиток вирішили розконсервувати перед початком навчального року. До цього люди жили в іншому гуртожитку, де тепер заселилися студенти коледжу.

– Планували почати очну форму навчання, і було вирішено переселити людей в гуртожиток, який не використовувався, а студенти жили в своїх кімнатах. Був зроблений косметичний ремонт своїми силами, при підтримці спонсорів, – каже директор.

У гуртожитку – 39 кімнат. Їх умеблювали благодійники, також привезли побутову техніку. У приміщенні для переселенців облаштували душову та дві кухні: в гуртожитку є вода та світло.

Як розповіла жителька з міста Лиман, що на Донеччині, Лідія Жарікова, переселенці теж допомагають облаштовувати та наводити лад у гуртожитку.

– Кухня, усі тут ладимо, якщо треба – зачекали. Чергуємо по черзі, з хлоркою миємо. Перемо за графіком. І поверх, ІІ поверх, по годинах. Перерва між пранням, – додала переселенка.

Світлана Гусак з онуками приїхала з селища Велика Новосілка, що на Донеччині. Каже: півтора місяця родина провела. Речей з собою не привезли. З усім необхідним допомогли небайдужі.

– Нам дали у кімнату килим, трюмо. Столи ми самі зробили. Шафа в кімнаті вже була. Тумбочку теж принесли люди, – говорить по‑русскі жінка.

Загалом в цій громаді – зупинилося пів тисячі східняків.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР