Учень з Львівщини розробив баґі для бійців на передовій – але є нюанс

14 вересня 2022

На Львівщині учень профтеху розробив транспортний засіб для українських військових. Про це як завжди поквапцем прозвітував очільник Львівської ОВА Козицький.

Як повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький, саморобну модель повнопривідного транспортного засобу — баґі «Tyrex» — уже протестували та готуються передати на фронт.

– Машину створив Тарас Януш. Справжній українець — на своєму місці докладає максимум зусиль, щоб наблизити нашу перемогу. Цей та інші подібні проєкти реалізовуватимуть на базі львівських профтехів у межах меморандуму про співпрацю між ЛОДА, департаментом гуманітарної політики ЛМР та ГО «Пекельні кажани». Тож наша талановита молодь і надалі працюватиме над розробками, які полегшать будні ЗСУ, — рапортує Козицький.

Але серед львів'ян є багато освічених людей, які щось троха тямлять в возобудуванні.

– А в чому полягає саморобність? Можливо я помиляюсь, але дуже вже схоже на Kawasaki Teryx4, можливо правильніше написати "адаптували під потреби фронту? – запитує під дописом Козицького добродій Юрій Кобринюк. Так дійсно, це можуть бути важливі модифікації, або якщо це зліпили до купи по запчастинах – тоді це не виглядає як саморобний прототип! З такою увагою до деталей він би вартував купу грошей (особливо пластикові пресформи які можуть вартувати сотні тисяч). В кожному разі – хлопцям повага і уклін. А от щодо формулювання що це – то є запитання.

Аби не видатися голослівним, пан Юрій свій коментар підкріпив світлиною отого Kawasaki Teryx4:

Як то кажуть, знайдіть 10 розбіжностей.


ДОВІДКА
Баґі — невеликий легкий автомобіль високої прохідності з відкритими колесами, для їзди по бездоріжжю.