14 вересня 2022

На Львівщині учень профтеху розробив транспортний засіб для українських військових. Про це як завжди поквапцем прозвітував очільник Львівської ОВА Козицький.

Поширити / зберегти:

Як повідомив керівник Львівської ОВА Максим Козицький, саморобну модель повнопривідного транспортного засобу — баґі «Tyrex» — уже протестували та готуються передати на фронт.

– Машину створив Тарас Януш. Справжній українець — на своєму місці докладає максимум зусиль, щоб наблизити нашу перемогу. Цей та інші подібні проєкти реалізовуватимуть на базі львівських профтехів у межах меморандуму про співпрацю між ЛОДА, департаментом гуманітарної політики ЛМР та ГО «Пекельні кажани». Тож наша талановита молодь і надалі працюватиме над розробками, які полегшать будні ЗСУ, — рапортує Козицький.

Але серед львів'ян є багато освічених людей, які щось троха тямлять в возобудуванні.

– А в чому полягає саморобність? Можливо я помиляюсь, але дуже вже схоже на Kawasaki Teryx4, можливо правильніше написати "адаптували під потреби фронту? – запитує під дописом Козицького добродій Юрій Кобринюк. Так дійсно, це можуть бути важливі модифікації, або якщо це зліпили до купи по запчастинах – тоді це не виглядає як саморобний прототип! З такою увагою до деталей він би вартував купу грошей (особливо пластикові пресформи які можуть вартувати сотні тисяч). В кожному разі – хлопцям повага і уклін. А от щодо формулювання що це – то є запитання.

Аби не видатися голослівним, пан Юрій свій коментар підкріпив світлиною отого Kawasaki Teryx4:

Як то кажуть, знайдіть 10 розбіжностей.


ДОВІДКА
Баґі — невеликий легкий автомобіль високої прохідності з відкритими колесами, для їзди по бездоріжжю.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР