У Мукачеві вперше провели імплантацію тимчасового кардіостимулятора

14 вересня 2022

У кардіологічному відділенні Лікарні святого Мартина у Мукачеві вперше провели імплантацію тимчасового штучного водія ритму. Імплантація кардіостимулятора дозволяє відрегулювати ритм серця, істотно поліпшити якість життя та навіть уникнути раптової смерти.

Імплантація кардіостимулятора – це ургентна маніпуляція, яка застосовується при різного роду аритміях.

– Імплантація кардіостимулятора (водія ритму) дозволяє відрегулювати ритм серця, істотно поліпшити якість життя, а в деяких випадках уникнути розвитку важких, часом фатальних станів — раптової смерті й важких аритмій, — зазначають у медзакладі.

Штучний водій ритму — це медичний пристрій, який використовує електричні імпульси для скорочення серцевого м'яза та регулювання серцебиття.

Основним завданням водіїв ритму є підтримка або нав’язування частоти серцевих скорочень пацієнтові, у якого або серце б’ється недостатньо часто, або є повне електрофізіологічне роз’єднання між передсердями і шлуночками.

Імплантація постійного водія ритму включає постановку одного і більше проводів в камери серця. Один кінець кожного з проводів знаходиться в тісному контакті з серцевою стінкою, в той час, як інший – підключений до стимулятора, пояснюють у лікарні.

Медики наголошують, що така імплантація практично не має протипоказань і може проводитися пацієнтам будь-якого віку, в тому числі в екстрених випадках.

Виконати обстеження та лікування можливо у відділенні інтервенційної кардіології (завідувач відділення Мацюк Б.В.) за адресами в Мукачевому:

– вул. Грушевського, 29 (Діагностичний центр лікарні)

– вул. А. Новака (колишня Пирогова), 8-13 (стаціонарні відділення)

Довідки за телефонами: 067‑825‑2225, 095‑825‑2225.