“То не Росія почала війну”: на Волині СБУ викрила ще одного прихильника “русскi міра”

13 вересня 2022

Служба безпеки України оголосила підозру лучанину, який підтримував дії держави-аґресора, а також виправдовував і самих окупантів.

– Лучанин систематично та публічно підтримував дії держави-агресора, виправдовував дії ворога та його збройних формувань, окупаційних адміністрацій та закликав до співпраці з ними. Про це пропаґандист писав у соціальних мережах та заявляв про це у спілкуванні з іншими громадянами. Також зловмисник проштовхував російські наративи у місцевих засобах масової інформації, – розповіли в СБУ.

Чоловікові оголосили підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчиненого повторно, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 436-2).

Суд вже обрав пропаґандисту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а також наклав арешт на все належне йому майно.

У прокуратурі також додали, що чоловік вже був засуджений нещодавно за такі злочини до покарання у виді арешту.

Однак 4 серпня 2022 року в інтерв'ю одному із телеканалів він продовжив просувати думку про правомірність окупації частини України, при цьому заперечуючи російську агресію:

– То не росія почала війну в чотирнадцятому році. Луганщина і Донеччина захотіли відокремитись від України… Зараз українські збройні сили по Донбасу, по Донецьку гатять тими американськими пушками.

Скидається на те, що скоро не годен буде ніц «кривого» сказати проти влади взагалі, а силовики чавитимуть навіть незадоволених комунальними розцінками на вода та газ.

Ми ж бо знаємо: всі ці незадоволені – автоматично є русскіми пропаґандистами, що розгойдують човен!

Який же «наполеон» це стерпить? Отож.