У Чернівцях за п'ять місяців прибулим східнякам видали майже 31 тисячу продуктових наборів

10 вересня 2022

Пакунки отримали 37 760 сімей. У продуктові набори входять макарони, борошно кукурудзяне та пшеничне, вівсяні пластівці, олія, цукор, манна крупа, чай, печиво, рис, пшенична крупа, зубна паста, мило й шампунь.

Перш ніж отримати набір, переселенці мають зголоситися.

Набори роздають людям, які зареєстровані як вимушені переселенці. Довідку внутрішньо переміщеної особи можна отримати під час реєстрації на вулиці Героїв Майдану, 7 (вхід з двору).

Там же можна отримати пакунок. Для цього, окрім довідки, потрібно показати документ, який посвідчує особу, повідомила Суспільне заступниця директора департаменту соцполітики Марина Скрипник.

Сім'я до трьох людей може отримати один пакунок, де більше — два пакети.

Реєстрацію проводять у понеділок з 9:00 до 17:00 за адресою Героїв Майдану, 7 (вхід з двору).

Набори видають з вівторка по п'ятницю з 9:00 до 17:00 на вулиці Героїв Майдану, 7.

Сім’ї з дітьми, мають можливість отримати дитяче харчування, одяг, іграшки тощо, з понеділка по п’ятницю за адресою Франка, 29.

 

ДОВІДКА

Гуманітарна допомога у вигляді продуктових наборів та засобів гіґієни видається з 1 квітня. Один пакет Чернівецька міськрада купує за 250 гривень, пакет з гіґієною — за 100 гривень.

У кінці березня міськрада Чернівців виділила 2 мільйони гривень місцевих платників податків на продуктові пакети. Згодом на початку травня виділили ще один мільйон гривень з коштів податкових платників.