9 вересня 2022

До Чернівецької обласної служби зайнятості вже надійшло 198 звернень від фізичних та юридичних осіб на отримання мікроґранту на розвиток або започаткування власного бізнесу в рамках урядової програми «єРобота». За результатами перевірки та оцінювання бізнес-планів ґрантові кошти на розвиток бізнесу отримають 28 заявників з Буковини.

Поширити / зберегти:

Загальна сума грантових коштів – майже 6,5 млн грн. Найближчим часом у Чернівецькій області з’явиться понад 50 нових робочих місць.

– Після надання скорингової оцінки «Ощадбанку» (це 98 балів та більше), оцінку проєкту здійснює обласний центр зайнятості, проводить з заявником онлайн-співбесіду, рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій приймається комісією Державного центру зайнятості. Сьогодні заявники мають можливість допрацювати свої бізнес-плани, на доопрацювання вже відправлено 27 бізнес-планів, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Майбутні та діючі підприємці планують свою діяльність у переробній промисловості, роздрібній торгівлі, створенні пекарень, закладів харчування, здійснювати виробництво хлібобулочних виробів та виготовлення дерев’яних екоіграшок, веденні дистанційного бухгалтерського та кадрового обліку, також буде створено дизайн-студію на базі архітектурного бюро, надаватимуться послуги з осушення зерна та інших культур, виготовлятимуть дизайнерські панелі для дверей.

Відтепер за кошти мікроґранту можна закуповувати ліцензоване програмне забезпечення, тварин, сировину, матеріали та послуги пов’язані з виробництвом продукції, наданням послуг, маркетингу, оренди обладнання.

Нагадаємо, що впродовж 15 робочих днів з моменту позитивного результату заявнику необхідно зареєструвати фізичну особу-підприємця або юридичну особу (в разі необхідності), укласти договір про надання мікрогранту за формою, встановленою Мінекономіки, відкрити рахунок в уповноваженому банку.

Подати заявку та бізнес-план можна на порталі Дія https://is.gd/KT7RoW

Схема отримання мікрогранту та посилання на законодавство на сайті Державного центру зайнятості https://bit.ly/3A2Ctpd

Консультування щодо отримання мікрогрантів відбувається щоденно з 9.00 до 17.00 з понеділка по п’ятницю на каналі Telegram-каналі онлайн-підтримки Чернівецького обласного центру зайнятості https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy або за номером телефону 0372523250.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР