Прокуратура оскаржує запобіжний захід для податківця з Тернополя

8 вересня 2022

Прокуратора оскаржує рішення суду про заставу для заступника начальника податкової служби Тернопільщини. Посадовця підозрюють у вимаганні 5 тисяч доларів у підприємця.

Поки триває досудове розслідування, Сергій Бабій вийшов з-під варти, сплативши заставу. Про це повідомила речниця обласної прокуратури Леся Гурецька, пише .

– Оскільки у клопотанні прокурор не ставив питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою з визначенням застави, а лише йшлося про тримання під вартою, то прокуратура подала апеляційну скаргу на це рішення суду, – каже Леся Гурецька.

Нагадаємо, заступнику начальника податкової служби Тернопільщини Сергію Бабію оголосили про підозру 1 вересня. Про це розповіла спікерка Державного бюро розслідувань Ольга Чиканова.

За її словами, при затриманні підозрюваний чинив опір і намагався втекти на власному автомобілі.

Також він завдав травм одному із правоохоронців. Під час обшуків у помешканні податківця вилучили гроші, старовинні монети, зброю та боєприпаси.

Суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою з правом на заставу мільйон 40 тисяч гривень. Під час засідання підозрюваний заперечував опір під час затримання.

Зрештою, так прудкість Сергійка Бабія не дивина.

Ще коли він без особливих справ тинявся Тернополем перед прилаштуванням його в податкову – то він троха встиг побавитися з місцевими бахурами в страйкобол.

Відти й «бойові» навички.