Ще в одного волонтера зі Львівщини поліція робить обшук — в учасника Української Галицької партії

8 вересня 2022

Йдеться про заступника голови Бродівського районного осередку УГП — Назарія Островського. Цікаво, що сам Назарій зараз перебуває в Польщі: поїхав за новою волонтерською допомогою для ЗСУ.

Назарій Островський – колєґа Святослава Літинського: так само займається придбанням та ввезенням автівок для ЗСУ.

– Обшуки почалися і в мене, поки в Бродах! В домі моїх покійних бабусі і дідуся, де зараз живуть біженці з Донецька. Обшуки провели і в моєму недобудованому будинку біля Львова, де якраз майстри роблять ремонт, не представили жодних документів і сказали, що обшуки проводять за неоплату електроенергії….. Сюр продовжується!написав у Facebook Назарій Островський.

Він також додав, що зараз перебуває у Польщі.

– Мені зараз важко щось коментувати – у мене йдуть обшуки. Але це чиста фабрикація. Я дуже здивований. Наскільки я розумію, тут питання не так по мені, як по капелану, якому ми передали автомобіль. Ми, як то кажуть, «йдемо прицепом». Я фізично завозив це авто для капелана Ігоря Плохого, який служить зараз на миколаївському напрямку, – розповів Назарій Островський виданню Наші Гроші.

Про те, що автомобіль передавали Плохому, підтвердив і Святослав Літинський.

Ухвалу про проведення обшуку видала ще 16 серпня слідча суддя Голосіївського районного суду Києва Вікторія Хоменко у рамках кримінального провадження ще від 24 червня 2022 року.

Наразі ухвали у цьому досудовому розслідуванні взагалі не публікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що слідчі розслідують «факти незаконного використання з метою отримання прибутку автотранспорту, який ввезений на територію України в якости гуманітарної допомоги групою з-поміж жителів м. Києва, Київської та Львівської областей».

ДОВІДКА

Назарій Островський народився у місті Броди Львівської області. З дружиною Уляною виховує двох дітей. Має дві вищі освіти. Впродовж трьох років працював у США, де зрозумів, як функціонує найсильніша економіка світу. Безперервно займається громадською роботою у різних сферах (боротьба з COVID-19, розвиток освіти і соціально відповідального підприємництва, покращення умов життя у громадах).

Орґанізував унікальний проєкт для підтримки родинних цінностей – LVIV FAMILY DAY. Активна участь у роботі громадських організацій дозволяє йому втілювати різні проєкти. Зокрема, завдяки діяльності волонтерських штабів забезпечив засобами індивідуального захисту медиків 11 лікарень і амбулаторій. Мобільні групи доставляли маски, харчові продукти. Команда збирала гроші й централізовано закуповувала захисні засоби та необхідне обладнання. За час кампанії у Бродах і у Львові вдалося акумулювати майже 300 тисяч гривень.

Святослав Літинський разом з однодумцями ввезли і передали військовим понад 250 автомобілів. Про збірку коштів і всі витрати він звітував на своїй сторінці.

Як розповів Святослав Літинський, зараз він перебуває у Польщі, куди він поїхав за ще однієї автівкою для Збройних Сил України.

Про обшук в своєму помешканні він дізнався від своєї дружини.

Вранці у двері його квартири подзвонили і повідомили, що принесли повістку.

Але коли дружина відчинила, то їй вручили ухвалу про обшук.

Висновок: займатися волонтерство та відгукуватися на отримання повісток – притомним і свідомим людям йде на шкоду.

Принаймні, за цієї влади – то точно!