У Тернополі східнякам видають ковдри та матраци (ВІДЕО)

8 вересня 2022

Півтори сотні матраців та ковдр роздали переселенцям у тернопільському Центрі науки. Це – допомога від благодійного фонду "Рокада".

Фонд надає допомогу переселенцям з початку повномасштабної війни. Речі, які видають людям, закуповує управління верховного комісара ООН у справах біженців.

Про це розповів Суспільному менеджер благодійного фонду ”Рокада” Нестор Тернопільський.

– Ми роздаємо матраци й ковдри – те, що напередодні зими є найбільш необхідним. Видаємо їх людям, які звернулися до нас за допомогою. Плануємо прийняти майже півтори сотні людей – це лише мала частина тих, хто цієї допомоги потребує. Це переселенці, чиї звернення вдалося опрацювати, перевірити їх, чи вони справді є внутрішньо переміщеними, чи мають потребу в цих матрацах і ковдрах, – говорить Нестор Тернопільський.

Вікторія Короленко приїхала зі сім’єю із Запоріжжя в квітні. Жінка каже, побутових речей з собою взяти не встигли, тому потребують такої допомоги.

– Ця допомога нам дуже потрібна. Дитина спить на розкладному ліжку, бо нам ніде її покласти. Ми спимо на дивані втрьох. Вдячні, що нам надали цю допомогу, тому що вона дуже потрібно зараз переселенцям, – розповіла Вікторія.

Соціальна працівниця фонду Наталія Коцюба реєструє людей, які хочуть отримати матрац і ковдру. Каже, потрібно мати тільки довідку внутрішньо-переміщеної особи.

Очільник Львівського офісу управління ООН у справах біженців Раян Маршалл розповів, зараз орієнтуються на допомогу речами, які знадобляться людям взимку.

– Це дуже важлива допомога, враховуючи настання холодів. Очікуємо, що взимку умови можуть бути складними.