У Львові затримали злочинну групу – вкрала технологію

6 вересня 2022

Зловмисники використовували чужий патент та завдали правовласнику збитків на 2 млн грн.

У Львові поліцейські повідомили про підозру керівнику підприємства, який незаконно використовував технологію виготовлення вентиляційного устаткування, повідомляє поліція Львівської області, пише ПІК.

Орґанізовану групу осіб, які облаштували незаконне виробництво та збут систем вентиляції, не маючи права на використання патенту, викрили слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності та оперативники відділу захисту інтересів суспільства та держави поліції Львівщини за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

– Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, директор підприємства, 42-річний львів’янин, не маючи права на використання патенту, який належить іншій юридичній особі, вступив у змову з іншими зловмисниками та організував виготовлення і реалізацію систем вентиляційного устаткування на території Львівської області та за кордоном, – йдеться у повідомленні.

Таким чином було порушено право на використання патенту, а правовласнику було завдано матеріальних збитків на суму близько 2 млн гривень.

2 вересня зловмисника із спільниками викрили правоохоронці під час чергової незаконної реалізації продукції.