6 вересня 2022

Наприкінці серпня відбулося чергове засідання у справі про порушення поліцейським недоторканості житла. За цей період відбулося близько п’ятдесяти засідань.

Поширити / зберегти:

Нововолинський прокурор Микола Троцюк, який став зіркою YouTube через п’яне водіння та затримання поліцейськими, вчергове не з’явився на судове засідання у справі по обвинуваченню поліцейського Віктора Циплакова, який і затримував працівника прокуратури.

Про це Волинським Новинам повідомив сам Віктор Циплаков.

Нагадаємо, у вересні 2020 року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк.

Прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Наприкінці серпня відбулося чергове засідання у справі про порушення поліцейським недоторканості житла.

– Я вчергове з’явився на засідання у Рожищенський районний суд наприкінці серпня. Натомість прокурор Микола Троцюк знову не з’явився до суду. Я вже згідний, щоб він дав свідчення по відеозв’язку, аби тільки справа рухалася. На останньому засіданні суд переглянув відеозапис затримання прокурора. Мій адвокат пояснив, що я нікуди не проникав, автомобіль був відчинений. Також він звернув увагу, що підозру про проникнення житла вручили лише мені, хоча ми діяли разом з напарником і були разом на подвір’ї, – розповів Віктор Циплаков.

Зі слів поліцейського, судові засідання тривають більше року, їх було вже близько п’ятдесяти, але на жодне він не з’явився.

– Кажуть, що він постійно звертається в лікарню, то в нього спина болить, то ще щось. Мовляв, потім він надасть довідки. За цей період відбулося близько п’ятдесяти судових засідань. Я просто приїжджаю, відбувається розгляд клопотань, і я їду. Ми вже змінили порядок розгляду, адже першочергово суд мав всіх допитати, а потім розглядати письмові докази. Я вже хочу знати, що мені робити, чи визнають мене винним чи ні, – говорить поліцейський.

Натомість адвокат Віктора Циплакова Сергій Полячук відзначив, що суддя забезпечує можливість ефективного захисту. Щодо того, чому Микола Троцюк не з’являється на судове засідання, адвокат коментувати відмовився.

Звісно: якби на місці прокурора був би якийсь волонтер, то він вже давно б сидів в ув'язнені. А так: каста прокурорів – вона ж «блакитна кров»: їй все можна.

На відео понижче нагадаємо, як почалася вся ця справа рівно два роки тому:

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР