6 вересня 2022

Зручно, швидко та доступно для бізнесу. За такими процедурами стартує в Україні приватизація. Як і раніше, торги проходитимуть на базі платформи електронних аукціонів Прозорро‑Продажі.

Поширити / зберегти:

Про оновлені процедури приватизації та головні її завдання йшлося під час зустрічі в.о. голови Фонду державного майна України Ольги Батової із бізнесом.

Участь у нараді взяли начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, голова облради Андрій Карауш, народні депутати від області, члени інвестиційної ради, повідомляє Сфера‑ТВ.

– Завдання приватизації під час війни – не лише отримати одноразово гроші до держбюджету. А підтримати бізнес та залучити інвестиції до неефективних чи непрацюючих підприємств. Дати можливість їх приватизувати, налагодити виробництво, створити нові робочі місця, – переконана Ольга Батова.

На Рівненщині нині до торгів готують 19 об’єктів приватизації.

Так, у планах Фонду держмайна виставити у листопаді на аукціон єдиний майновий комплекс ДП «Бурштин України».

Соціально-значимим є іподром на ПрАТ «Мирогощанський аґрарій», де окрім об’єктів, приватизації підлягають і коні у тому числі переміщені з Ірпеня, Бучі, Донеччини та Луганщини. Також є і приміщення Держпраці, будівлі у Березному, Мирогощі Другій та інші.

Більшість об’єктів у занедбаному стані. Тому перетворення непрацюючих та збиткових державних об’єктів на ефективні підприємства відновлять бізнес-активність у регіоні, переконаний начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

– Хочу подякувати за швидкі реакції нинішнього керівництва Фонду держмайна у напрямку співпраці із бізнесом. Разом з тим, декілька об’єктів Рівненщини потребує прискіпливої уваги Фонду держмайна. Зокрема, це негативна історія приватизації Рівненського радіозаводу, де власник не виконав свої інвестиційні зобов’язання перед державою. Це і Зірненський спиртовий завод із численними борговими зобов’язаннями», – зазначив Віталій Коваль.

Нагадаємо, в Україні почали діяти нові правила приватизації, яка відбуватиметься за покращеними процедурами – швидко, зі збереженням дозволів та ліцензій єдиних майнових комплексів, з можливістю залучення інвестора на об’єкти, які обтяжені багаторічними арештами на майно.

Про приватизацію стихійних бурштинових копалень, які ким тільки не «кришуються» – на нараді не говорили.

Поширити / зберегти:

Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР