Новини



На Закарпатті мобілізують водіїв вантажівок, внесених у систему «Шлях»


Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України звинуватила Закарпатський обласний ТЦК у примусовій мобілізації її водіїв.

Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України звинуватила працівників ТЦК у незаконному затриманні на КПП у Нижніх Воротах на Закарпатті та подальшій мобілізації кількох водіїв вантажівок, внесених у систему «Шлях». Як йдеться у зверненні Асоціації, водіїв вантажівок, які везли товари з Європи, примусово мобілізували 24 квітня.

«Працівники ТЦК на посту ДАІ “Нижні Ворота” незаконно затримали водіїв кількох вантажівок і примусово доставили до приміщення відповідного відділу ТЦК, де швидко мобілізували і направили для проходження військової служби до військових частин. Майно – транспортні засоби та вантажі – було залишено в небезпеці і без нагляду», – зазначили в асоціації.

Перевізники стверджують, що працівники Мукачівського районного центру комплектування, зокрема, мобілізували до однієї з військових частин Чернігівської області 41-річного водія ТОВ «Шаль» Андрія Лісовського. Про мобілізацію водіїв на посту у Нижніх Воротах Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України повідомила прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та голову Закарпатської ОВА Віктора Микиту.

У відповідь у Закарпатському обласному ТЦК заявили, що водії вантажівок такі ж громадяни України, як і інші, а система «Шлях» немає нічого спільного з військовим обліком.

«Якщо громадянин вважає, що він не підлягає мобілізації, то йому потрібно мати при собі відповідні військово-облікові документи з відмітками, які підтверджують його законні права на відстрочку, що передбачені в статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, або з відміткою про зняття з військового обліку. Або документ про належним чином оформлене бронювання. Також наголошуємо, що система “Шлях” немає нічого спільного з військовим обліком», – зазначили в ТЦК.

Також в обласному центрі комплектування та соцпідтримки підтвердили, що громадянам, які не мають при собі військово-облікових документів під час перевірки на контрольно-пропускних пунктах, пропонують проїхати в ТЦК для уточнення даних. У цей час їх автівки залишаються під наглядом правоохоронців.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?